į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2020-04-17. NEPALANKUS TEISMO SPRENDIMAS NAUJAJAI RUKLOS SENIŪNEI

 

NEPALANKUS TEISMO SPRENDIMAS

NAUJAJAI RUKLOS SENIŪNEI

 

Skandalingai pradėjusi dirbti vadovo pareigose, naujoji Ruklos seniūnė Vilma Akvilė Karoblienė, panašu, kad skandalų ir konfliktų nesibodi. Dar nepradėjusi eiti pareigų sulaukė gyventojų pasipriešinimo, kai buvo surinkta apie 400 rukliečių parašų prieš jos paskyrimą į seniūnės pareigas.

 

Vėliau, vos pradėjusi dirbti, sulaukė ir sau nepalankaus teismo sprendimo, kuriuo pripažinta kalta, atlikusi tyčinį nusižengimą, numatytą Administracinių nusižengimų kodekse ir nubausta už KET 150.10 punkto pažeidimą. Ir, kaip paaiškėjo, nusižengimą padarė ir KET reikalavimus pažeidė ne šiaip, kažkaip nekaltai, o atlikdama tyčinius veiksmus prieš dabar jau pačios vadovaujamos įstaigos (Ruklos seniūnijos) darbuotoją.


O viskas prasidėjo, kai Vilma Akvilė Karoblienė dar tik ketino tapti Ruklos seniūne, kai pateikdama dokumentus Valstybės tarnybos departamentui, užpildė deklaraciją apie nepriekaištingą savo reputaciją. Ir tuo pat metu, atvažiavusi prie Ruklos seniūnijos administracinio pastato, pastatė savo automobilį taip, kad į šalia stovintį automobilį nebūtų įmanoma patekti per vairuotojo dureles, kitaip tariant, kitą automobilį užblokavo.

 

Sulaukusi savo aukos, užstatyto automobilio vairuotojos, būsima seniūnė iš jos tyčiojosi ir žemino, provokavo konfliktą. Bet čia derėtų prisiminti seną seną patarlę - „nekask duobės kitam, nes pats įkrisi“, kurią matomai seniūnė buvo kiek primiršusi. Ir įkrito... V. A. Karoblienės šou pasirodymas baigėsi policijos jai surašytu protokolu ir paskirta bauda už KET pažeidimą.


Tačiau tai būsimos seniūnės nesustabdė, priešingai, apskundė jai skirtą baudą už administracinį nusižengimą teismui ir visokiais būdais bandė įrodyti, kad ji nekalta.
Bet teismui taip neatrodė. Teismas pripažino, kad V. A. Karoblienė sustojo ir paliko stovėti automobilį tokiu būdu, kad jis trukdė įlipti į šalia stovėjusią kitą transporto priemonę ir tuo pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus.

 

Teismo neįtikino ir V. A. Karoblienės paaiškinimai, nes jie buvo paneigti kitų posėdžio metu ištirtų įrodymu visuma ir nepaneigė jos padaryto nusižengimo tyčios. Ir galiausiai, teismas padarė išvadą, kad Vilma Akvilė Karoblienė pagrįstai nubausta dėl šio administracinio nusižengimo padarymo.


Primename, kad Kelių eismo taisyklėse numatyta, kad sustoti ir stovėti draudžiama ten, kur sustojusi transporto priemonė kitiems vairuotojams trukdytų įlipti į kitą transporto priemonę.


LR Valstybės tarnybos įstatyme nustatyti pagrindiniai valstybės tarnautojų veiklos ir tarnybinės etikos principai, tokie kaip padorumas, pagarba žmogui ir valstybei, teisingumas. Akivaizdu, kad Ruklos seniūnijos seniūnė Vilma Akvilė Karoblienė nuo šių principų yra labai toli.

Jonava.info