į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2020-07-24. PASIGEDO DARBŲ

Jonava.INFO
 
SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJA PRIĖMĖ DARBUS, KURIŲ NĖRA

 

Mero paskelbta savivaldybės ataskaita nustebino Ruklos gyventojus. Ataskaitoje meras akcentavo, kad Rukloje praėjusiais metais, net trijose gatvėse, įrengė vaizdo stebėjimo kameras. Tačiau rukliškiai šių atliktų darbų pasigedo. Dėl šių ir kitų, su praėjusiais metais vykdytu ir šiemet užbaigtu projektu susijusių darbų kokybės, Ruklos seniūnijos seniūnaičiai pakvietė mane kartu apžiūrėti ir įvertinti atliktus darbus.


Taip, vaizdo stebėjimo kameras projekte buvo numatyta įrengti Piliakalnio, Karaliaus Mindaugo ir Laumės gatvėse. Tačiau dėl neaiškių priežasčių ir be pagrindo, viešąjame pirkime, Piliakalnio ir Karaliaus Mindaugo gatvėse vaizdo stebėjimo buvo atsisakyta, nors ES finansavimas buvo gautas visam projekto įgyvendinimui.


Stebina ir atliktų darbų kokybė. „Kreivai ir šleivai“, ne pagal projektą įrengtos pėsčiųjų takų dangos. O tose vietose, kur projekte buvo numatytos skaldyto granito trinkelės, paklotos pigios, cementinės. Projekte numatytoje vietoje neradome dviračių stovo, bei skvere įrengtoje aikštelėje, elektros prieigos taško.


Kelia abejonių ir kiti mažosios architektūros elementų įrengimo kiekiai. Bet labiausiai šokiravo alpinariumas, kuris turėjo būti miestelio puošmena, o tapo pajuokos objektu ir į kurį, vietoje akmenų, sugebėta pridėti betono luitų. Kyla klausimas, gal Savivaldybės komisija, kuri priiminėjo darbus, neatskiria akmens nuo betono?


Pataupė rangovai ir žvirgždo alpinariumui, nes praėjus vos porai mėnesių po darbų pridavimo, visur kyšo iš po žvirgždo dangos išlindusi geotekstilė. Susidaro įspūdis, kad alpinariumą statybininkai surentė iš to kas „liko po statybų“. Nors alpinariumo įrengimo kaina projekto skaičiuojamojoje dalyje numatyta buvo ne tokia jau ir maža - virš 5 tūkst. €.


Apžiūros metu pasigedome ir vieno perėjos apšvietimo stulpo su šviestuvu. Statybininkai įrengė pamatą stulpui, atvedė kabelį, o štai stulpą su šviestuvu pastatyti „pamiršo“.


Apžiūrėjus Rukloje atliktus minėto projekto įgyvendinimo darbus, pasigedau Savivaldybės administracijos atsakingumo priimant darbus, nors už projekto įgyvendinimo priežiūrą atsakingi asmenys, gauna priedus prie darbo užmokesčio.


Darosi įdomu, ar tai tik pavienis atvejis, susijęs su valdžios požiūriu į Ruklą, ar tai jau tendencija, vykdant darbus visame Jonavos krašte?


Gintas Jasiulionis
Jonavos rajono savivaldybės tarybos narys
Kontrolės komiteto pirmininkas