į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
RUKLOS PRAMONĖS PARKAS - UŽSITĘSĘS GIMDYMAS

Ruklos seniūnijoje, žemės plote, iki šiol apie dešimtmetį rezervuotame celiuliozės fabrikui, planuojama įkurti pramonės parką. Pirmasis žingsnis šio tikslo link jau padarytas. Savivaldybės tarybos posėdyje pritarta šiam investicijų projektui.  Tačiau reikšmingą sprendimą rajono politikai priėmė nelengvai. Buvo abejonių, įtikinėjimų, pareikšta skirtingų nuomonių.

 

Tarybos nariui kelia nerimą, kad iš mirties taško nejuda pramoninio parko įkūrimas Ruklos seniūnijoje, nors apie tai kalbama jau 10 metų. Šiai priemonei 2018 m. planuojama tik 5 tūkst. Eur, o 2019 ir 2020 m. – visai nieko. Pasak jo, taip finansuojant, „parkas iš esmės bus numarintas“.

Paprašytas pakomentuoti, kokia yra pramonės parko situacija, Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Vaidas Zakarauskas informavo, kad 2013 m. parengtas investicinis būsimo parko projektas, kuriame numatyti trys etapai. Dabar įgyvendinamas 1-asis etapas – formuojamas žemės sklypas. „Jį suformavę, galvosime, kokia bus jo reali paskirtis, arba lauksime investuotojų pasiūlymų. Kai bus aišku, kokią infrastruktūrą turėtume įrengti ar įrengs pats investuotojas, tada atliksime kitus planavimo darbus“, – aiškino skyriaus vedėjas.