į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2019-10-25, KIEK TRŪKSTA RUKLAI IKI ALYTAUS KOŠMARO?


Rukloje, Karaliaus Mindaugo gatvėje, tarp Ruklos pabėgėlių priėmimo centro ir MPB „Geležinis vilkas“ karių gyvenamųjų pastatų yra įsikūrusi įmonė su keistoka verslo kūrimo istorija. Įsigiję patalpas verslininkai savo veiklą pradėjo nuo automobilių remonto. Vėliau, mūsų žiniomis, pakeitė profilį ir pradėjo gaminti biokurą iš medienos pjuvenų.

 

Ši veikla tęsėsi neilgai. Jau keletą pastarųjų metų ši bendrovė užsiima padangų perdirbimu. Iš pirmo žvilgsnio lyg viskas ir gerai, verslininkai ieško savo nišos Lietuvos verslo platybėse. Tačiau ne viskas čia yra gerai. Nuo pat pirmųjų dienų pradėjus „padangų perdirbimo veiklą“ matėsi, kad šiai veiklai yra pasirinkta netinkama vieta. Visų pirma, didelio kiekio senų padangų sandėliavimas šalia gyvenamųjų pastatų kelia didelę riziką gaisro atveju.

 

Kita vertus, padangos sandėliuojamos nesilaikant elementarių saugos reikalavimų. Ir trečia, bendrovė sandėliavo akivaizdžiai per didelį kiekį padangų pagal turimą teritorijos plotą. Šiuo metu bendrovei paskelbta bankroto procedūra ir realiai niekas čia sutelkto „turto“ neprižiūri. Visa tai kelia grėsmę ir galimybę sukelti gaisrą, panašų į Alytaus padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“.

 

Savivaldybės tarybos narys, buvęs Ruklos seniūnas Gintas Jasiulionis teigia, kad apie bendrovės vykdomos veiklos grėsmę tiek jis, tiek šalia įsikūrusi MPB „Geležinis vilkas“ brigada nekartą į tai yra atkreipę kontroliuojančių institucijų dėmesį. Pasak jo, šiandien, turėdamos liūdną Alytaus pavyzdį, šią veiklą prižiūrinčios institucijos, privalo nedelsiant imtis priemonių, kad panaši nelaimė neatsitiktų Rukloje.

 

Jonava.INFO

 

Tadas Žviega