į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2020-07-02. AKYLUMAS

"Turbūt nieko nestebina faktai, kai valstybės tarnautojai savivaldybės turtu naudojasi kaip savo asmeniniu. Viešųjų ir privačių interesų supainiojimas tampa kasdienybe. Gal dėl to, kad tai toleruoja pati Jonavos valdžia. Dar visai neseniai praskambėjo Upninkų seniūnijos seniūnės kelionės tarnybiniu automobiliu tarp darbo ir namų.


O vakar, liepos 1 dieną, Ruklos seniūnijos seniūnė Vilma Akvilė Karoblienė, ne tarnybos metu, 22.00 val. Jonavos miesto teritorijos ribose „skraidė“ daugiau kaip 100 km/h greičiu. Vos tris mėnesius dirbanti valstybės tarnautoja, tarnybinį automobilį naudoja savo reikmėms ne tarnybos metu, nors Valstybės tarnybos įstatymas tai griežtai draudžia.


Pagal gautą informaciją, jau po darbo valandų, Ruklos seniūnijos vadovė tarnybiniu automobiliu iš Ruklos atvyko į Jonavą, kur jį paliko stovėti keletui valandų ir įsėdusi į kitą transporto priemonę, kurią vairavo jos sutuoktinis, išvažiavo. Galimai Ruklos seniūnė taip ketino sutaupyti asmenines lėšas kelionei į Jonavą. Todėl, pasinaudodama tarnybine padėtimi, šiam reikalui naudojo savivaldybės turtą (automobilį ir kurą). Tarnybinį automobilį į Ruklos seniūniją V. A. Karoblienė grąžino jau tik po 22.00 val.


Kokiems asmeniniams tikslams Ruklos seniūnė Vilma Akvilė Karoblienė naudojo tarnybinį automobilį, aiškinsis Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ir Jonavos savivaldybės administracijos vadovai," - rašoma portalo JONAVA.INFO  feisbuko paskyroje. Joje talpinama ir keletas seniūnės nuotraukų. Nemaža dalis komentatorių didelio nusikaltimo seniūnės poelgyje neįžvelgia, neva ir ankstesnis seniūnas elgdavosi panašiai.