į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2020-07-27. GERA ŽINIA

Jonava.INFO

 IŠ RUKLOS Į JONAVĄ NEBEREIKĖS SUKTI PAPILDOMŲ 20 KM, KAIP TAI BUVO NUMATYTA


Kaip tikriausiai daugelis jau žino, kitąmet prasidės regioninio kelio 143 viaduko, esančio virš AB „Achema“ geležinkelio, atšakos rekonstrukcija. Viešoje erdvėje pasklidusi informacija, kad rekonstruojant viaduką, iš Ruklos į Jonavą apie pusmetį teks važinėti pro aplinkui ir tai sudarys daugiau nei 20 papildomų kilometrų, iš kurių dalis būtų žvyrkelis, sulaukė neigiamos visuomenės reakcijos.


Šiandien vyko susitikimas su projekto rengėjais, kurie pateikė naują informaciją apie viaduko rekonstrukciją. Šiame susitikime išgirdau dvi geras žinias. Pirma, kad tų papildomų 20 km nereikės važiuoti ir tai susiję su antrąja gera žinia. Jau rengiamas pėsčiųjų/dviračių tako, kuris sujungs Jonavą su Rukla projektas.

 

Šio pėsčiųjų/dviračių tako rukliečiai ir dviračių mėgėjai, dviračiu minantys į darbą Rukloje, laukė porą dešimtmečių. Manau, kad ši žinia, jog netrukus turėsime pėsčiųjų/dviračių taką, nudžiugins visus. Todėl projektuotojai pasiūlė iš pradžių įrengti atskirą pėsčiųjų/dviračių viaduką šalia esamo ir per jį paleisti automobilių eismą, kol bus rekonstruojamas automobilių viadukas. Eismas bus apribotas ir reguliuojamas šviesoforu.


Manau, kad tai yra pats geriausias pasiūlytas variantas.


Gintas Jasiulonis