į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2021-04-22. PRIMENAME: AKCIJA DĖL DUMSIŲ KOPOS!

Žilvinas Galimovas
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) dėl mūsų akcijos pateikė šablonišką atsakymą, kad Vyriausybės nutarimu draudžiami visi tam tikrą laiką trunkantys organizuoti žmonių susibūrimai viešoje vietoje iš anksto nustatytu laiku.

 

Tačiau atsakiau jiems, kad Vyriausybės nutarimu paskelbtas karantinas nėra aukščiau Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymo I skyriaus 1 straipsnio nuostatos, teigiančios, kad "Asmenų teisė ir laisvė rinktis be ginklo į taikius susirinkimus ar vykdyti pavienio asmens akciją gali būti laikinai apribojama įvedus karo ar nepaprastąją padėtį." Todėl net jeigu ir nesulauksime NVSC rekomendacijų, siūlau laikantis visų saugumo reikalavimų vis tiek rinktis į Dumsių kopos išsaugojimo akciją.


Bet vis tiek tam reikia pasidaryti namų darbus, kaip numato susirinkimų įstatymas. Ir tam reikia ne mažiau kaip 5 darbo dienų, nes prieš tiek laiko reikia apie akciją, kurioje dalyvaus daugiau nei 15 asmenų, pranešti savivaldybės administracijos direktoriui, kad visa tai būtų teisėta. Todėl yra du keliai:

1) daryti balandžio 25 d.;

2) pranešus rytoj, daryti po 5 darbo dienų, t.y. balandžio 22 d.
 

 

Donatas Auglys  · 
Sekmadienį ryte, apie 10 val., buvome nuvažiavę aplankyti kopos ir Ešaloto vietovių. Trukome apie valandą ir tuo metu apsilankė dar šešios grupės. Grįžtant į Šveicarijos pusę prasilenkėme su keliomis mašinomis. Vertinant tai, kad sekmadienio rytas įsivaizduoju kiek žmonių šiuo metu čia lankosi.

 



Susisiekite su mumis!

Vardas:*
Vardas:*
Įmonė:
El. paštas:*
Telefonas:
* Privalomi laukai
Siųsti