į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2021-04-28. BUVĘS SENIŪNAS DERINA GRĮŽTI Į RUKLĄ

Ilgą laiką nuolatinio darbo neturintis Jonavos rajono savivaldybės tarybos narys, konservatorius Gintas Jasiulionis, neoficialiais duomenimis, užsimojo grįžti darbuotis į Ruklą. Tiesa, ne į seniūno pareigas, kurias iki 2019 metų pavasario, kuomet buvo išrinktas Tarybos nariu,  ėjo ilgus metus. Šįkart TS -LKD Jonavos skyriaus pirmininko užmojai platesni – sklando gandai, kad jis galimai pretenduoja tapti Ruklos pabėgėlių priėmimo centro direktoriumi.

Kadangi įstaiga yra pavaldi Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, tapęs jos vadovu, G.Jasiulionis neturėtų atsisakyti ir Jonavos Tarybos nario mandato.

Panašu, kad konservatoriaus atėjimui į Pabėgėlių centro vadovo vietą ruoštasi iš anksto – šiais metais iš pareigų pasitraukė ilgametis direktorius Robertas Mikulėnas. Sakytum, žmogus išėjo į pensiją... Bet iki pensijos jam dar likę visai nemažai metų... Savo ruožtu G.Jasiulionis, kaip kalbama užkulisiuose, jau yra pasiprašęs visų būtinų pažymų apie sukauptą stažą valstybės tarnyboje. Jos reikalingos norint dalyvauti konkurse. Tokių pažymų G.Jasiulionis per du metus niekuomet lyg ir nebuvo prašęs.

Tikėtina, kad palankios sąlygos vėl grįžti į darbinę veiklą konservatoriui susidarė būtent tuomet, kai Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai vadovauti ėmėsi jo partietė Monika Navickienė. Buvęs Ruklos seniūnas toli nesižvalgė, o, tikėtina, padedamas partinių viršūnių, nuosekliai dėliojosi aplinkybes, kad tik galėtų šiltai ir ramiai leisti dienas valstybės įstaigoje.

Žmonės šneka, kad buvęs Ruklos seniūnas periodiškai lankosi Vilniuje, Seime, nevengia užsukti ir į aukščiau minėtą ministeriją. Galima būtų manyti, kad gal kokiais nors rajono reikalais gerbiamas Tarybos narys rūpinosi, tačiau tai – menkai tikėtina, turint galvoje tai, kad rajono Taryboje jis dirba visai ne su socialiniais, o su švietimo reikalais susijusiais klausimais. Keistas sutapimas, tačiau, kiek man žinoma, buvo nutrauktas pirmą kartą paskelbtas Ruklos pabėgėlių centro vadovo konkursas. Kalbama, jog pirmą kartą paskelbto konkurso sąlygos buvo apskųstos. Na, bet esmės tai nekeičia: kas galėtų paneigti, kad konkurso sąlygos pakoreguotos, tarkim, sąmoningai jas apskundus ir „pakreipus“ savo naudai?

Dar labiau neramina ir pats faktas, kad G.Jasiulionio požiūris į pabėgėlius niekuomet nebuvo teigiamas, greičiau priešingai, jis ne kartą yra pateikęs savo nuomonę apie kitataučius, kurią galima būtų apibūdinti posakiu „jie – rakštis“.

Pvz., prieš kelis metus publikuotame straipsnyje G.Jasiulionis aiškiai išreiškė savo nuomonę apie pabėgėlius: „Mes nesakome, kad prieštaraujame tam, kad jie laikytųsi savo tradicijų, bet jie turi jų laikytis uždarai, pas save, nebrukant jų mums. Čia mūsų namai, mes čia šeimininkai“, - kalbėjo G. Jasiulionis”. Straipsnį rasite ČIA. 

Šios kalbos labai jau primena ultra radikaliuosius tautininkus, skanduojančius „Lietuva lietuviams“. Gal toks požiūris ir tinka G.Jasiulioniui, bet tikrai nebūtų tinkamas būsimam Ruklos pabėgėlių priėmimo centro vadovui.

Be to, tokia nuomonė apie kitataučius verčia abejoti, ar tikrai deramai atliktų funkcijas vadovu tapęs G.Jasiulionis. Ruklos pabėgėlių priėmimo centro puslapyje rašoma, kad  įstaigos vizija – „Nuolat tobulėjanti ir taikanti pažangiausius socialinės integracijos metodus organizacija, skirta organizuoti apgyvendinimą, aprūpinimą ir integracijos paramos teikimą užsieniečiams, gavusiems prieglobstį, nelydimiems nepilnamečiams,  prieglobsčio prašytojams, prekybos žmonėmis aukoms  ir perkeltiems asmenis“. Vargu, ar aukščiau išsakytas potencialaus kandidato požiūris su tokia vizija suderinamas.

 
 

Labiausiai neramina vis garsėjantys šnabždesiai, kad G.Jasiulionis, padedamas savo užtarėjų aukščiausiuose Valstybės postuose, konkurse sudalyvaus „dėl akių“, nes viskas jau seniai nuspręsta. Nuspręsta jo naudai. Jei tai iš tiesų tikra – situacija taps mažų mažiausiai skandalinga, o greičiausiai net ir gėdinga, ir kvepianti aitriu korupcijos tvaiku, kurį lygiai prieš metus užuodėme per Ruklos seniūno konkursą, kuriame dalyvavo ir turėjo laimėti ilgametė G.Jasiulionio draugė.

P.S. Vakar buvo paskutinė konkurso dokumentų padavimo diena. Su nekantrumu lauksim rezultatų. 

 

Jonavos r. savivaldybės Tarybos narys Erlandas Andrejevas

Nuotrauka, kurioje yra LR socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė ir G. Jasiulionis - iš socialinio tinklo Facebook "TS-LKD Jonavos skyrius" paskyros

 

Tai yra subjektyvi autoriaus nuomonė, komentaras ar vertinimas, todėl portalas už galimai tikrovės neatitinkančią informaciją neatsako. Gavę atsakomąją nuomonę iš publikacijoje minimų asmenų, ją viešinsime.