į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2022-07-04. BANDYS APGINTI JAUNAS ŠEIMAS

Mindaugas Puidokas


Surinkau 41 Seimo nario iš skirtingų opozicinių frakcijų parašus ir visi kreipėmės į Prezidentą Gitaną Nausėdą, prašydami apsaugoti jaunas šeimas ir vetuoti neteisėtas motinystės išmokų įstatymo pataisas.


Esant itin sudėtingai ekonominei situacijai, dramatiškai augančiai infliacijai, privalu rūpintis šeimomis, o ne bloginti jų finansines gyvenimo sąlygas!!! Pataisos palies šiuo metu vaikų jau besilaukiančias šeimas, kurios planavo vaikų gimimą esant šiuo metu galiojančiai motinystės išmokų tvarkai.


Lietuvos Respublikos Seimas siunčia nedviprasmišką žinią – Lietuvai nereikia gimstančių vaikų ir jaunų šeimų!? Deja tokią išvadą galime daryti po balsavimo Seime, kuris pažeidžia Lietuvos Konstituciją ir teisėtus šeimų lūkesčius!

 

Europos Sąjungos direktyva nereikalauja keisti ir mažinti išmokų koeficientus. Ką apie tai mano Prezidentas? Ar jo iškelta gerovės valstybės vizija yra tikras ir realus siekis? Lieka sulaukti Prezidento sprendimo ir pamatysime.


Jeigu palaikote iniciatyvą - prašome dalintis straipsniu ir siųsti laiškus Prezidentui su prašymu palaikyti šį parlamentarų kreipimąsi dėl veto.