į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2023-05-03. PANORAMA TRUMPAI

Jonas Balčiūnas

                                                     Panorama


 Lietuvos ekonomika stagnuoja. Vieni ekonomistai tikėjosi kad bus blogiau, kiti kad geriau, o gyventojai pasirodo nuosmukio nepajuto. Jie kaip gyveno, tai ir tebegyvena gerai, nors tu ką. Reikia kelti atlyginimus nepaisant ekonomikos ir bulvės vėl žydės. Neatsirado nei vieno valdžios atstovo, kuris būtų panorėjęs pranešti apie nuosmukį.


Kauno Žalgiris prisirinko per daug legionierių. Kaune prasidėjo legioneliozės protrūkis. Protrūkio galima išvengti labiau pakaitinus vandenį, o užsikrėsti mėginant veipinti vandens garus. Legioneliozė ypač pavojinga privačių namų savininkams, kurie nepatiria terminio šoko.


Seimo Pirmininkė susitiko su naujai išrinktais merais. Aptars galimybes, kaip savivaldos atstovai galėtų vogti kiek mažiau ir kokius įstatymus reikia priimti, jeigu jiems nepavyks susilaikyti. Savivaldos negeroves regionuose atskleidė taip sakant visuomenininkas Tapimas. Jis suskaičiavo degalų čekius ir išlaidas už degalus. Jeigu visuomenininkas mėgintų kapstytis po šios kadencijos valdančiųjų čekius, jis taptų buhalteriu-visuomenininku. Visuomenininkas kaip ir politikai pasižymi selektyviu dėmesio sutelkimu.


Vilniuje vieši Lenkijos Premjeras Morowieckis. Svečiai iš Lenkijos šiandieną švenčia Pasaulio lenkų dieną. Apie tai valstybinis transliuotojas neužsimena. Gal lenkai nesusimokėjo? Su Šimonytė su Morowieckis aptarė naujus gynybos planus. Senuose planuose gynybos galimybės buvo miglotos. Ar atsiras daugiau aiškumo naujame plane?Lenkai linkę remtis JAV kariuomene, o Lietuva bando prisivilioti vokiečius, kurie su lenkais nesutaria.

 

Matijošaitis naikina paveldą ir yra priverstas už tai susimokėti. Veiksmas vyko 2018 metais, prieš penkerius metus. Teismas nustatė kad Matijošaitis sunaikino tvartą ir svirną, kuris turėjo neįkainojamą mokslinę vertę. Matijošaitis sako, - jis sugriovė tvartą, bet išgelbėjo dvarą. Kam dvaras be tvarto? Lietuvos kultūra be tvarto smuko.


Šiandieną paskutinė diena deklaruoti pajamas ir pamėginti sumažinti išlaidas. Ką nepavyko nuslėpti, tai reikia deklaruoti. Kažkam gali tekti imti paskolą kad susimokėtų už gautas pajamas arba jokių pajamų negavo.


Panorama perspėja, jei negerbsite valdžios, ateis dirbtinis intelektas ir tada bus šakės. Kažin. Kaip rodo valdžios sprendimai, galima apsieiti ir be jokio intelekto, bet be savų valdžioje nei iš vietos. Bet kokį intelektą reikia riboti.