į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
5018-08-31. SENIŪNIJOJE

Ruklos seniūnijoje Jonavos rajono savivaldybės tarybos Kaimo reikalų komitetas organizavo išvažiuojamąjį posėdį, su tikslu vietoje apžiūrėti kelių ir gatvių būklę, bei planuojamus remontuoti objektus.

 

Tokio pobūdžio posėdžius komitetas šį mėnesį organizuoja visose savivaldybės seniūnijose. Ruklos seniūnijos seniūnas Gintas Jasiulionis ne tik pristatė siūlomus remontuoti objektus 2019 m., bet ir kitus infrastruktūros skaudulius. Kaip vieną iš didesnių infrastruktūrinių problemų, seniūnas įvardino lietaus nuotekų nebuvimą Rukloje.

 

Tvarkant infrastruktūrą, ši problema aktualėja. Jis informavo, kad jau 2014 m. seniūnija buvo parengusi ir savivaldybei perdavusi įgyvendinimui Ruklos lietaus nuotekų įrengimo projektinę dokumentaciją. Nuo 2015 m. savivaldybės taryba lietaus nuotekomis savivaldybės teritorijoje įpareigojo rūpintis UAB „Jonavos vandenys“. Tačiau iki šiol ši problema nėra pradėta spręsti.

 

Komiteto pirmininkas Bronislovas Liutkus pripažino, kad šią problemą turėtų spręsti pati savivaldybės administracija, arba tai atlikti pavesti UAB „Jonavos vandenys“. Susitikimo metu daug diskusijų sulaukė 2019 m. planuojamas pradėti Piliakalnio seniūnaitijos teritorijos daugiabučių namų kiemų ir gatvių infrastruktūros remontas.

 

Kadangi nuo šių metų Kelių direkcija patvirtino, kad iš Kelių plėtros programos lėšų nebebus galima remontuoti daugiabučių namų kiemų, seniūnas kreipėsi į komiteto narius, kad įgyvendinant šį projektą, kiemų remontui lėšos būtų skirtos iš savivaldybės biudžeto, kaip tai praktikuojama remontuojant Jonavos miesto daugiabučių kiemus. Komiteto nariai pritarė seniūno nuomonei ir pažadėjo, kad šį siūlymą apsvarstys ir siūlys sprendimą šiuo klausimu priimti savivaldybės tarybai.

 

Seniūnijos f/b informacija