į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2016-07-25. RUKLOJE ŠAUKTINIAI PRADĖJO TARNYBĄ


 Liepos 18 d. nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke pradėjo dar 153 jaunuoliai.

 

Pirmąją atvykimo dieną jaunuoliams buvo išduotos uniformos ir ekipuotė. Savo noru atlikti tarnybą pasirinkę jaunuoliai taip pat susipažino su daliniu ir įsikūrė kareivinėse. Šie kariai prisijungė prie anksčiau, liepos 4 d., tarnybą Mokomajame pulke pradėjusių 311 karių. Pirmąsias aštuonias savaites šauktiniai kariai dalyvaus Baziniame kario kurse, kurio metu lankys teorines paskaitas, mokysis rikiuotės ir karinių statutų, įgis karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos žinių, susipažins su ginklais ir ryšio priemonėmis.

 

Po Bazinio kario kurso prasidės karių specialistų rengimo etapas. Pasibaigus bazinio rengimo periodo Mokomajame pulke Rukloje, likusius šešis kolektyvinio rengimo mėnesius kariai tarnybą tęs Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre Nemenčinėje. Kolektyvinio rengimo metu šauktiniai bus mokomi veikti savo padalinio sudėtyje, atlikti jiems paskirtas užduotis. Nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą šiais metais iš viso pradės 3 tūkst. šauktinių.

 

Karo prievolės specialistai primena, kad šaukimo nurodymai į 2016 m. sąrašus patekusiems jaunuoliams siunčiami dalimis, priklausomai nuo planuojamos tarnybos pradžios laiko. 18 – 38 m. jaunuoliai, nepatekę į šių metų šaukiamųjų sąrašus ir norintys atlikti tarnybą tiek šiais, tiek 2017 metais, prašymus ir toliau gali teikti regioniniuose Karo prievolės ir komplektavimo skyriuose. Seimui įtvirtinus nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, nuo 2017 m. į ją bus šaukiama nuo 3,5 iki 4 tūkst. karo prievolininkų.

Skaitykite daugiau: http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/telefoniniu-sukciu-aukos-svencia-pergales-pries-kalejimus.htm?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy