į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2016-03-23. PO POEZIJOS VAKARO – AKIBROKŠTAS RUKLIEČIAMS

Šiandien lankiausi Ruklos kultūros centro organizuotame renginyje, skirtame poezijos dienai ir negaliu nepasidalinti įspūdžiais iš šio renginio. 


Afiša mįslingai skelbė apie dviejų neįvardintų kolektyvų pasirodymą. Kadangi Rukla – miestelis mažas ir „visi viską žino“, sklandė kalbos, kad pasirodys du Ruklos kultūros centro kolektyvai, kuriuos subūrė prieš metus pradėję dirbti nauji darbuotojai. Prisipažinsiu, kad ne dėl poezijos atėjau į šį renginį. Man, kaip Ruklos gyventojai, buvo labai smalsu pažiūrėti, ką gi galima iš to Ruklos jaunimo padaryti, kokius naujus talentus atrasti, juolab, kad prisiklausiau visokiausių gandų apie aukštos kvalifikacijos specialistą, gitaros virtuozą, subūrusį mergaičių vokalinę grupę.

 

Vilmos, kitaip visų vadinamos ir mylimos „Kaukutės“ sugebėjimus ir nuopelnus Ruklai visi puikiai ir jau seniai žinome. Didžiausią intrigą kėlė labiausiai slepiamas antrasis turėjęs pasirodyti kolektyvas, kuris turėjo būti Ruklos kultūros centro vadovo Lauryno Trimonio. Salėje visi apie tai šnabždėjo, nors niekas nebuvo jo matęs nei repetuojant, nei lankantis Ruklos kultūros centre. Apie jį nieko nežinojo ir gūžčiojo pečiais net patys Ruklos kultūros centro darbuotojai.


Renginys prasidėjo. Jį eilėmis pradėjo Ruklos kultūros centro meno vadovė Vilma Praškevičienė su savo skaitovų kolektyvu. Tuomet į renginį įsijungė jaunuolių instrumentinis kolektyvas, kurie su jaunatvišku entuziazmu atliko keletą džiazo kūrinių. Kolektyvas žiūrovų buvo sutiktas gan šiltai, visus sužavėjo jaunuolių gebėjimas valdyti instrumentus, kuriais jie grojo.

 

Net man, kaip muzikoje nelabai ką nutuokiančiai, buvo puikiai matyti, kad tai nėra mėgėjai, o krimtę muzikantų duonos, nors tėra tik paaugliai. Jaunuolius į renginį atlydėjo ir iki koncerto tarp jų sukiojosi visiems jonaviečiams žinomas meno mokyklos dėstytojas Petras Beniulis. 


Po jų pasirodymo sekė naujojo Ruklos kultūros centro meno vadovo Aleksandro Dunio vadovaujamos merginų vokalinės grupės pasirodymas. Gera buvo matyti pažįstamus Ruklos merginų veidus ir stebėti jų pasirodymą. Visi susirinkusieji joms pritarė plojimais bei lingavimu. 


Viso renginio metu laukėme kada bus pristatytas naujasis Ruklos kolektyvas. Tačiau šito nesulaukėme, gal dėl šios priežasties, pasibaigus renginiui, salėję buvę gyventojai pasiteiravo Ruklos kultūros centro vadovo apie jaunuolių kolektyvą, kuris puikiai renginyje atliko kelis džiazo kūrinius. Tačiau mano nuostabai, vadovas, išgirdęs šį klausimą, puolė slėptis.

 

Nesupratę Lauryno Trimonio elgesio, rukliečiai pareikalavo vadovo pasiaiškinti. Tačiau Ruklos kultūros centro vadovas grubiai pareikalavo visų išeiti iš salės. Kadangi gyventojai prašė paaiškinti situaciją, Laurynas Trimonis neiškentęs pasakė, kad tai buvo jo vadovaujamas Ruklos kultūros centro kolektyvas. Ši informacija mane, kaip ir kitus buvusius salėje, nustebino, nes iš jaunuolių orientacijos kultūros centro pastate, akivaizdžiai matėsi, kad šie mūsų kultūros centre yra pirmą kartą.

 

Kilusioje diskusijoje intensyviai ginti Ruklos kultūros centro vadovo stojo renginyje buvusi šviesiaplaukė moteriškė, kuri vėliau pasirodė esanti Lauryno Trimonio mama, Jonavos meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja. Tada ir pradėjo vyniotis „Ruklos kultūros centro kolektyvo“ mistika ir paslaptimis apaugęs melo kamuolys. Pasirodo, mums koncertavę jaunuoliai yra Jonavos meno mokyklos auklėtiniai, kuriuos į Ruklą suvežė tos pačios mokyklos direktoriaus pavaduotoja, Ruklos kultūros centro direktoriaus mama – Rita Trimonienė.

 

Taip, mano manymu, jiedu su sūnumi bandė apkvailinti mus, Ruklos gyventojus ir meno mokyklos aukletinius pristatė kaip mūsų Ruklos kultūros centro vadovo kolektyvą. Tuomet supratau ką čia veikė ir gerbiamas P. Beniulis, jis gi pasirodo šių jaunuolių tikrasis vadovas meno mokykloje. 


Liaudiškai sakant, kas galėtų paneigti, kad pasinaudodama tarnybine padėtimi, meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja, pridengdama sūnaus nesugebėjimą dirbti jam patikėto darbo, privertė meno mokyklos dėstytojus ir mokinius vykdyti Trimonių suplanuotą aferą? Kitaip tariant, apkvailinti ir pažeminti likome visi, tiek gyventojai, tiek visas Jonavos kultūros centras. 


Įdomu, kaip į šį Trimonių surengtą „cirką“ reaguos Jonavos kultūros centro valdžia?

 

Šaltinis 



Susisiekite su mumis!

Vardas:*
Vardas:*
Įmonė:
El. paštas:*
Telefonas:
* Privalomi laukai
Siųsti